Mijn favorieten

Taxaties voor alle doeleinden

Bent u bezig met een hypothecaire geldlening voor de aankoop of (ver)bouw van een woning? Heeft u te maken met de afwikkeling van een nalatenschap? Of gaat u scheiden en moet uw bezit ‘verdeeld’ worden? Wij helpen u graag snel aan een betrouwbaar taxatierapport.

NWWI-taxatierapport
Geldverstrekkers eisen een taxatie die voldoet aan de normen van het Nederlands Woning Waarde Instituaat (NWWI). Onze taxaties worden uitgewerkt als volledig NWWI-taxatierapport die geldig is bij alle geldverstrekkers. Ons taxatietarief is gemiddeld € 695,00 incl. BTW en incl. NWWI-registratiekosten. Uiteraard bespreken we vooraf met u de mogelijkheden en maken wij transparante afspraken over het definitieve tarief.

Waarde-opinie 
Soms is een volledig taxatierapport niet nodig en volstaat de geldverstrekker met een waarde-opinie van het huis. Deze situatie vergt minder inspanning, waardoor de kosten lager zijn dan bij een taxatierapport. Een waarde-opinie kan ook nuttig zijn als u de actuele waarde van uw woning wilt weten. Ons tarief voor een waarde-opinie begint bij 250 euro*.

Belastingvoordeel
Het is goed om te weten dat taxaties en waarde-opinies ten behoeve van een hypothecaire geldlening in veel gevallen aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Hierdoor kunt u tot maar liefst 52 procent van uw uitgaven voor taxatie of waarde-opinie terugkrijgen van de fiscus.

Bij verkoop gratis
Wilt u uw woning verkopen? Dan heeft u geen taxatierapport nodig. Als extra service voeren wij bij verkoop van een woning wel altijd een gratis en vrijblijvende waarde-opinie uit.

WOZ-waardebepaling
Bent u het naar aanleiding van de WOZ-beschikking niet eens met de waardebepaling van uw huis door de gemeente? Wij verzorgen graag een onafhankelijke taxatie. Voor het uitbrengen van een waarde-opinie, inclusief het overzicht van de door ons geselecteerde referentie objecten, rekenen wij een tarief van 245 euro*. Dit is een vast bedrag, ongeacht of uw bezwaar/beroep tegen de WOZ-beschikking wordt gehonoreerd.

* Exclusief 21% BTW