Mijn favorieten

Taxaties voor alle doeleinden

Bent u bezig met een hypothecaire geldlening voor de aankoop of (ver)bouw van een woning? Heeft u te maken met de afwikkeling van een nalatenschap? Of gaat u scheiden en moet uw bezit ‘verdeeld’ worden? Wij helpen u graag snel aan een betrouwbaar taxatierapport.

De taxatie wordt uitgewerkt als volledig NVM-taxatierapport die geldig is bij alle geldverstrekkers. Ons taxatietarief start bij 425 euro*. Het exacte tarief is afhankelijk van het type woning en de moeilijkheidsgraad van de taxatie. Uiteraard bespreken we vooraf met u de mogelijkheden en maken wij transparante afspraken over het definitieve tarief.

NWWI-taxatierapport
Veel geldverstrekkers eisen een taxatie die voldoet aan de normen van het Nederlands Woning Waarde Instituaat (NWWI). Deze taxaties zijn uitgebreider en de rapporten dienen bovendien in een register te worden ingeschreven. Ons NWWI-taxatietarief begint bij 475 euro*.

Waarde-opinie 
Soms is een volledig taxatierapport niet nodig en volstaat de geldverstrekker met een waarde-opinie van het huis. Deze situatie vergt minder inspanning, waardoor de kosten lager zijn dan bij een taxatierapport. Een waarde-opinie kan ook nuttig zijn als u de actuele waarde van uw woning wilt weten. Ons tarief voor een waarde-opinie begint bij 250 euro*.

Belastingvoordeel
Het is goed om te weten dat taxaties en waarde-opinies ten behoeve van een hypothecaire geldlening in veel gevallen aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Hierdoor kunt u tot maar liefst 52 procent van uw uitgaven voor taxatie of waarde-opinie terugkrijgen van de fiscus.

Bij verkoop gratis
Wilt u uw woning verkopen? Dan heeft u geen taxatierapport nodig. Als extra service voeren wij bij verkoop van een woning wel altijd een gratis en vrijblijvende waarde-opinie uit.

WOZ-waardebepaling
Bent u het naar aanleiding van de WOZ-beschikking niet eens met de waardebepaling van uw huis door de gemeente? Wij verzorgen graag een onafhankelijke taxatie. Voor het uitbrengen van een waarde-opinie, inclusief het overzicht van de door ons geselecteerde referentie objecten, rekenen wij een tarief van 245 euro*. Dit is een vast bedrag, ongeacht of uw bezwaar/beroep tegen de WOZ-beschikking wordt gehonoreerd.

* Exclusief 21% BTW